Tato stránka je pouze herním fórem, neobsahuje registrace ani podstatné reálie, odehrává se zde pouze hra. Odkaz na stránky najdete případně v odkazech dole.
Bol to krásny deň plný krásneho slnečného žiarenia. Mattovi napadlo že by si išiel precvičiť hru na ukulele. Predsa len, už to nejakú tu dobu nerobil kvôli povinnostiam. Sadol si teda na miestečko kde zvykol chodievať keď mal čas. Ešte stále tam veľmi nerástla tráva takže nebolo ťažké ho nájsť. Hneď potom si vybral z puzdra svoje malé ukulele a začal si vyhrávať. Začal svojou obľúbenou pesničkou Riptide a pospevoval si do toho potichu. Zo srandy si do toho pridal Slovanský prízvuk ktorého sa zbavil kvôli tomu žeby mu nikto nerozumel. On z toho ale mal srandu. ''Bejby Rrraning daun tu d riptajd!'
Blbej hnusnej sluční den. Bylo tak stupidní vedro, že jsem ani nemohla mít na sobě mikinu s kapucí. Tudíž na mě bylo vidět. Ztrácel se můj pocit soukromí a anonymity mezi lidmi. Debilní, dementní, přiblblý, hnusný. "Posraný, zk*rvený, po*ebaný vedro!" Znělo loukou. A ještě aby ne. Já blbec si vybrala cestu do krámu pro další kuřivo tudy. Ano. Měla jsem ještě zásobu tak na týden, jenže ten panický pocit bezmoci kdyby náhodou došlo... Nepředstavitelné. A do toho všeho když už mám takhle hnusný pocit ze světa, začne nějakej pablb hrát na ten ksu něčeho dřevěnýho. Jako vážně? Ozývalo se mi v hlavě. Kámo. Na todle nikoho nesbalíš. A jestli jo, tak její IQ bude nižší než křečka. Můj pohled na něm ale zůstal. ne že by se mi líbil, nebo naopak nelíbil. Byl mi v celku jedno. Pouze byl neskutečně povědomý. Ale nevěděla jsem odkud. Od doby co bydlím tady, jsem s nikým nespala, a více méně se vůbec nebavila. Takže nevím jak mi může být tak povědomý.
Jeho spev bol prerušený motivačnou rečou ktorá bola mierená akurát tak pre dlaždiča. Normálne by to ignoroval a pokračoval, však kto by len tak bezdôvodne išiel na lúku? Ako on dôvod mal tak pšššt... Každopádne tie nadávky mu prišli povedomé. Ešte aj ten hlas sa mu zdal nejaký známy. Nemal k nemu ale veľmi do...A DO PAMELY TO JE ONA!? Dúfal že sa mýli pretože mal fakt dobrú náladu a nechcel ju mať hneď takto skazenú. Teda nepoznal ju ale podľa jej slov nejako vedel že ak by ľudia boli počasie, ona by bola búrka. Hromovú reč už mala takže... Otočil sa smerom na ňu s úsmevom ktorý vystrúhal iba zo skutočnosti že má pri sebe ukulele. '' A-ahoj. Čo ty tu v takýto horúci čas? '' Jemu to práve že vyhovovalo ale snažil sa nadviazať na jej predošlé slová. Prosím povedz iba dobre prosím povedz iba dobre. Prečo som sa jej to pýtal?! Teraz určite povie nejakú odpalovačku...
Ach ano. Byl to on. Ten svítící týpek. Zastavil své hraní a zaal na mě mluvit. Jak nečekané. Další prase, co si chce jenom vrznout. Mám toho už dost. Kyž už mi někdo něco chcete, buďte aspoň jednou milý. "Jdu si něco koupit." Řekla jsem suše. Jako kdybych nebyla nic víc než špatný hrec. Herc který řekne svou roli jako robot. Bez emocí, bez citu. Stroj, prázdný, existující za jediným účelem. Dekorace. "A proč ty tady sedíš?" Hnul se ve mě snad cit? Ne. Spíš to byla slušnost. Samozřejmě, vytáhla jsem placatku z kapsy a kopla do sebe pár loků rumu. Už mi došlo totiž čím to bylo. Začínala jsem střízlivět.
Oh. Išlo to lepšie ako čakal. Nebola použitá žiadna irónia. Teda aspoň v to dúfal. Nedokázal to rozpoznávať. Dokonca sa ho aj spýtala. '' No, ja som tu preto lebo sa snažím hrať vo voľnom čase na ukulele a keďže na lúku, hérin kopec a pár iných miest chodieva málo ľudí cvičím hlavne tam. '' Nebola v tom až taká veda. Proste tým nechcel rušiť ostatných. Stále sa ale neopovažoval znova začať. Už len preto lebo by sa to zo slušnosti nemalo a za druhé, lebo nechcel počúvať nadávky ešte aj na jeho spev. ''A čo sa teda chystáš ísť kúpiť...cez lúku? '' Žeby bol niekde nejaký obchod o ktorom nevie? S alkoholom? O ten sa veľmi nestaral takže to vlastne bolo možné.
Byla velká pravděpodobnost že má dezorintace způsobená nadměrným množstvím tvrdého alkoholu, mě zavedla na scestí. Ehm... tedy na louku. Na louku kde jsem musela potkat tohodle týpka. Inu, třeba tomu tak osud chtěl. "No. Já husa hloupá. určitě jsem si pletla cestu. Proto že jsem si chtěla jít koupit další cigarety. Ale očividně jdu špatně." Uculila jsem se na něj. V hlavě se mi honila myšlenka, proč se s ním vůbec bavím, ale přeci jen, todle snad nikomu neublíží, ani mě ne... Doufám. "A proč si nenajmeš učitele?" Můj tón hlasu bl velice milý, a laskavý. Nic arogantního. Byla to slušná otázka.
Tú časť o cigaretách totálne ignoroval pre dobro obidvoch. Za prvé v tábore nie je nejaký tvrdý alhohol povolený... to však nezastavilo všetkých kto to môže byť... a o cigaretách sa tu ani nehovorí. Nikto okrem nej tu nefajčí. Sústredil sa radšej na otázky. '' No... Učiteľ v tábore je akurát tak pre hodiny hudby a to ja nechcem. Chcem na tom vedieť hrať, nie vedieť históriu Baroku a všetkých hudobných období. Preto sa učím sám a keď niečo nové, predsa len skočím za ním. Inak som však samouk'' Oceňoval že sa snažila mať milý tón aj keď to k nej veľmi nesedelo. Zdalo sa trochu ako keby na to nebola úplne zvyknutá. Aj tak však má pár pozitívnych bodíkov. Tak ho ešte napadlo žeby sa mohol spýtať to isté '' Hráš ty na nejaký nástroj? ''
Jeho chuť se učit a nevzdávat to byla kouezlná, polobožská, pohádková, sluníčkářská. Moc veselej na muj vkus. Povzdechla jsem si ve svém nitru. "Dřív jsem celé noci zpívala do mikrofonu. Ale to je má nehezká minulost, a nechci se o ní bavit." Krásná to metafora zpívat do mikrofonu. Donutilo mě to sobě se zasmát v mém tupém nitru. Ještě aby ne. Hloupé vtípky. No, co jiného by jsem si z toho taky měla dělat? Litovat se? Brečet? Utápět se v alkoholu? Jo aha... to už dělám. To poslední. To mi vhrnulo do hlavy myšlenku. Musela jsem se okamžitě napít. Ale placatka docházela. "Sakra... brzo budu na suchu." Hrubý nezvučný a velmi nepříjemný tón. Výraz ve tváři, jako kdyby se stalo něco nepěkného. Jako kdybych koukala na dva důchodce na nudapláži kteří se schvylují k aktu a do toho to byli moji prarodiče. Vyděšený výraz malé holčičky která právě přišla o vše na světě, včetně nevinnosti a dětství. Výraz který říkal pomoc!! Zachraňtě mě někdo!!! Zavolejte speciální jednotky, Avengers, Justice League a nebo Z-Fighters. Je to jedno ale ukončete mé trápení!!! A nebo... nebo mi přineste další lahev.
Po tom ako povedala že bude na sucho najskôr nechápal čo tým myslí, no hneď nato pochopil, že to bol alkohol. Normálne by to nechal tak len s miernym pohľadom ale ona dala pohľad alá skončila som so životom. Jujky. Určite to nebude trvať dlho... ...Nope ešte stále tam stála totálne zničená z faktu že nemá alkohol. Ten jej on neprinesie, a ani sa nechystá ale aspoň základné otázky by sa mohol spýtať. Ehm... si v pohode vyzeráš ako keby práve pochopila zmysel života a dostala existenčnú krízu. Teda nie žeby to on niekedy zažil ale v ošetrovni sa s tým stretával v jednom kuse. Čo by povedal niekto skúsený? Určite ťa to prejde. Mysli proste na... Prvá vec čo ho napadla. 'Víno! Sám by si za to dal facepalm. Teraz to vyzerá že ju ešte podporuje
Opravdu řekl slovo víno? On je retardovaný nebo? Nevěděla jsem co si mám myslet. Víno... Když mě viděl poprvé, pila jsem Hennessy, teď tady piju rum. To že si občas dám Šampaňské neeznamená že piju víno. Ano, koňak je sice z vína, a brandy také, jenže Já splašky nepiju. Teda ... ehm vodu. Piju vždy tvrdej a nebo bublinky. "Víno? Děláš si prdel?" Byla jediná věna kterou jsem aktuálně ze sebe dokázala vysoukat. Zaprvé placatka byla prázdná, a za druhé opravdu nemám tušení jak někomu kdo nerozezná Hennessy od vína, odpovědět slušnějí než takhle. Jak bych mohla. Pít tu ... vodu. Ale to teď bylo vlastně irelevantní. Důležité je, dojít zpět k sobě domů a dát si zase něco do zásoby na cestu. Bylo by nemilé kdyby se probudilo mé pravé Já. Asi za střízliva, to nebude tak hrozné, jenže nedopovaná alkoholem, tělo bude sténat únavou. A Já si nedopatřením dám ... "Kafe." Vyjelo ze mě z nenadání jako auto ze zatáčky za horizontem. "Poď. Dáme si irský kafe!" Moje oči se rozzářili. Dlouho jsem ho neměla. Mé drahé milované irské kafe. Ta smetanová chuť doplněná lahodnou vůní a příjemnou chutí. A nebo obráceně? Ale to je jedno. Důležité je, že to kafe má víc procent. A dá se udělat i bez kofeinu. Což je absolutní výhra. Už jsem skoro cítila tu vůni a chuť. Jak zhpnotizovaná jsem přemýšlela kde si ho tak můžu aktuálně dát. A co zakousnout k němu. Jestli Muffin, nebo vafle. Možná palačinky. A nebo obyčenou sušenku.
Okay, Odpoveď vyšla vo forme jej bezabsťákového ja. To mu stačilo k tomu aby vedel že ju to prešlo. Tak ale zasa na druhú stranu, mať absťak v takóm mladom veku tiež nie je práve najbežnejšie ale kto je on na to aby ju súdil. Mala ale zaujímavú reakciu na ďalšiu vec. Proste kafe. Nič len káva. Mal to počítať k jej ďalším stavom alebo... NIE! radšej to nechá tak a nechá sa unášať prúdom jej myšlienok. OK... kafe... a k tomu írske. Dá sa ale urobiť aj bez kofeínu pretože nie som veľmi obľúbenec kofeínu. Hlavne zo zdravotných dôvodov. Z čoho sakra spočíva to írske kafe. Je to snáď nejaká zmiešanina káv alebo niečo. No radšej sa nechá prekvapiť. Vstal a zabalil si ukulele. Tak teda poďme. Rád skúsim niečo nové
"Tak vydrž. Hned jsem zpět." Tak trochu jsem litovala, že zvu nějakého divného svítivého tejpka na kafe, jenže, proč ne. Už je to dlouho co tu bydlím, a přátele tu za ty tři roky nemám žádné. Což vlastně vůbec nevadí. Nemám na ně náladu ani nic podobného. Ale po třech letch, by pořádná společnost asi bodla. Netrvalo dlouho než jsem doběhla k sobě domů. Uvařila bezkofeinovou kávu a připravial Ji na Irský způsob. Horká káva, sice ne moc kvalitní, jenže jelikož to nepiju tak koho to sakra zajímá, třtinový cukr, Irská whskey a třiceti procentní smetana. Tak abylo hotovo. Hozeno do termosek a byl čas vyrazit zpět. Samozřejmě si přibalit do ruky ještě jednu vlašku Henny aby se neřeklo. Zbytek jsem měla u sebe takže bylo na ase dát tomu svítilovi trochu ochutnat. Jakmile byl vidět, vítězoslavně jsem zvedla trmosky nad hlavu. Doběhla k němu a podala mu jednu. "Na zdraví svítile." Začala jsem popíjet tu úžasně vonící horkou tekutinu.
Nechala ho tam stáť zatiaľ čo si odbehla ... niekam. Nevedel čo má v tej situácii robiť tak si teda znova sadol a začal vyhrávať na ukulele. Aj tak na ňu vlastne teraz musel čakať tak predsa nebude čakať ako nejaký pajác na semafóra. Aj keď... nie nebude stáť ako ten pajác. Na to že má ta vinárka ADHD( ako všetci tu) tak u nej sa to prejavuje veľmi priamo. Ako sa vlastne líši normálna káva od írskej? Nie je to mliekom alebo niečim? No nechá sa prekvapiť. Kávu ale nepije takže by bolo lepšie sa pripraviť na Matta pobehujúceho po celom tábore vrieskajúc slnkooooo... Teda nie žeby sa to niekedy stalo. Hovorím to čisto teoreticky...možno... Keď dobehla s normálne vyzerajúcou kávou, a hneď potom ako jej daroval pohľad za svítila, volá ho tak veľa ľudí a popravde si už aj zvykol, si odpil. Zo začiatku fajn a potom to prišlo. Alkohol. Urobil veľmi zaujímavý glg a pozrel sa na ňu nevinne. ''Čo sa vlastne všetko dáva do Írskej kávy? '' Odpoveď už zrejme poznal ale dúfal že sa predsa len mýli.
Na tváři se mi vykouzlil zamyšlený výraz. Dala jsem si k tomu všemu ještě dramatickou pauzu, následně se napila kávy a pak teprv otevřela pusu. Dlouhým nádechem který následoval ironocký tón, vyřkla svá slova. "Já nevim. Namltý irové, a kafe?" V duchu jsem se sama sobě smála. Jako malá holka, co si právě udělala malinkatý žertík ze svého staršího bratra. Jenže. Já byla starší, tedy očividně. Můj bratr... asi nikdy neexistoval. Byla jsem na všechno sama. Proto že se někdo rozhodl vzít mi celou rodinu, a ne jen ji. Ale to teď nebylo důležité. Pravděpodobně spíš jen kvůli tomu že už mi tak trochu hrabalo ze samoty, jsem ho ještě nezabila, nebo neutekla. Ale pravdu ví jen bůh. No. Vlastně ten radši ať nic nevín, nebo mu ukážu kdo je tady následovníkem. Krypl jeden hnusjen... "A chutná ti aspoň?" Snaha vykouzlit milý úsměv se zdařila asi jako když česká vesnická liga nastoupí ve fotbalovém zápase proti Manchesteru United. Takže to vypadalo asi jako škleb. Ale co už, Já si an obličej nevidím, a on hraje na ukulele, takže mi nemá co vyčítat.